Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της πλάκας οροφής.
  • Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πασσάλων προσβάσεως του Σταθμού ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η μερική μετεγκατάσταση των εργοταξιακών εγκαταστάσεων ΤΒΜ.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκε η σκυροδέτηση των υποστυλωμάτων έως την πλάκα του μηχανολογικού ορόφου και η κατασκευή εσωτερικών τοιχίων και τμήματος της πλάκας μεσοπατώματος (στάθμης + 16,07). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων και υποστυλωμάτων από το επίπεδο της Η/Μ πλάκας έως το επίπεδο οροφής, η κατασκευή τμήματος της πλάκας οροφής και η κατασκευή σταθερών κλιμάκων 8, 9, από το επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων έως το επίπεδο της Η/Μ πλάκας, στον κύριο Σταθμό. Σε εξέλιξη βρίσκεται η γεωλογική διερεύνηση στο φρέαρ Βλαχάκου.
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες παράκαμψης δικτύων ΟΚΩ (αποχέτευση, ύδρευση, ΟΤΕ, ΔΕΗ), κατεδάφισης απαλλοτριωμένων κτισμάτων, αρχαιολογικής ανασκαφής και κατασκευής κεφαλόδεσμου και πασσάλων του κυρίως κτηρίου του σταθμού στην περιοχή ανοιχτού ορύγματος της οδό Πετρ. Μαυρομιχάλη. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής 10ου και 11ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού, οι εργασίες εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος 9ου , 10ου επιπέδου, οι εργασίες κατασκευής προεντεταμένων αγκυρίων του 8ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού καθώς και οι εργασίες κατασκευής αγκυρίων βράχου 4ης και 5ης σειράς στην ίδια περιοχή. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και επανεπίχωσης τάφρων ενόψει υπογειοποίησης δικτύου ΔΕΗ στην έξοδο διαφυγής, στην οδό Γυθείου.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακών εγκαταστάσεων – κατασκευής δεξαμενής πλύσης οχημάτων, νότια του άξονα 16. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποξήλωσης των υφισταμένων κατασκευών (Α΄φάση), διερευνητικών αρχαιολογικών τομών, παράκαμψης δικτύων ΟΚΩ και κυκλοφοριακής ρύθμισης.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής και εγκατάστασης συστήματος προσωρινής αντιστήριξης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες θεμελιακής γείωσης και αποστράγγισης τελικού δαπέδου εκσκαφής, υδατοστεγάνωσης της πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων στο υπολοιπόμενο τμήμα (46μ) του κυρίως σταθμού. Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού ολοκληρώθηκε η κατασκευή 1ης σειράς δοκών προπορείας, ενώ στην είσοδο της πλατείας Κοραή, σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα – προεντεταμένα αγκύρια – αντιρίδες) 3ο ταμπάνι εκσκαφής (+ 4). Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης της εισόδου (31/33) στην πλατεία Π. Μπακογιάννη.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η συντήρηση μηχανήματος ΤΒΜ και η μερική μετεγκατάσταση εργοταξίου ΤΒΜ στη σήραγγα διπλής τροχιάς. Ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Α΄ και Β΄ φάσης, πρόοδος εκσκαφής 8,6μ/140μ, στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ, ενώ ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Α΄ και Β΄ φάσης (2ης σειράς δοκών προπορείας), πρόοδος εκσκαφής 18/63μ στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς το Δημοτικό Θέατρο.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG