Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Απρίλιος 2015

  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής υποστυλωμάτων ως το επίπεδο οροφής, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής περιμετρικών τοίχων ως το επίπεδο οροφής και οι εργασίες κατασκευής της πλάκας οροφής.
  • Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται η οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσβάσεως του Σταθμού.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και σκυροδέτησης της σήραγγας ΝΑΤΜ του κυρίως Σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ολίσθησης του ΤΒΜ καθώς και οι εργασίες για την ανέγερση ικριωμάτων και την τοποθέτηση ξυλότυπου για την σκυροδέτηση των κλιμακοστασίων Νο5 , Νο6 και Νο7, στο πλαίσιο των εργασιών κατασκευής της μόνιμης επένδυσης του Σταθμού.
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής 6ου, 7ου, 8ου, 9ου, 10ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού, οι εργασίες εφαρμογής εκτοξευόμενου σκυροδέματος 6ου, 7ου, 8ου, 9ου επιπέδου, οι εργασίες κατασκευής προεντεταμένων αγκυρίων του 6ου, 7ου επιπέδου του κυρίως κτηρίου του σταθμού καθώς και οι εργασίες κατασκευής αγκυρίων βράχου 2ης, 3ης, 4ης σειράς στην περιοχή ανοιχτού ορύγματος της οδό Πετρ. Μαυρομιχάλη.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συναρμολόγησης εξοπλισμού των ΔΤ καθώς και η γεώτρηση και εγκατάσταση πιεζομέτρου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής οδηγών τοίχων του Σταθμού καθώς και η παρασκευή και συντήρηση μπεντονίτη για την κατασκευή διαφραγματικών τοίχων. Στο πλαίσιο των παρακάμψεων δικτύων ΟΚΩ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι παρακάμψεις εντός του χώρου του ΟΛΠ – Δίκτυα ΕΠΑ, ΔΕΗ, ύδρευση, αποχέτευση, ΟΤΕ και πάροχοι, οπτικές ίνες ΟΛΠ και C4i καθώς και οι παράκαμψη δικτύου ΕΠΑ, ΔΕΗ Μ.Τ και Χ.Τ ,ΟΤΕ, ON, CYTA, FORTHNET, HOLL, ύδρευσης.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης και σκυροδέτησης της πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων έως το επίπεδο των αποβαθρών στο 1ο τμήμα (30μ. μήκος) στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την κατασκευή πασσάλων στην Πλατεία Π. Μπακογιάννη και οι εργασίες για την κατασκευή παράκαμψης δικτύου ακαθάρτων και διαβάσεων παράκαμψης δικτύου ΟΤΕ στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής Α’ και Β’ φάσης (1ης σειράς spiles) με πρόοδος εκσκαφής 3μ/140μ στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής της Α’ φάσης (αριστερή ημιδιατομή) (2ης σειράς spiles) με πρόοδο εκσκαφής Ά φάσης 4,5μ/140μ. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσκαφής της Α’ και Β’ φάσης (1ης σειράς δοκών προπορείας) με πρόοδο εκσκαφής 9/63 στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς το Δημοτικό Θέατρο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της 2ης σειράς δοκών προπορείας.
  • Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG