Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Σεπτέμβριος 2014

  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής υποστυλωμάτων ως το επίπεδο αποβαθρών, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τοιχίων και δαπέδου των αποβαθρών.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποστράγγιση του τελικού δαπέδου εκσκαφής του κυρίως Σταθμού, την υδατοστεγάνωση της πλάκας θεμελίωσης του κυρίως Σταθμού καθώς και την εκσκαφή και αντιστήριξη της σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού (Α’ Φάση). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υδατοστεγάνωση εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων, την κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως Σταθμού (σκυροδέτηση πλάκας θεμελίωσης στο επίπεδο -3 των αποβαθρών) και την εκσκαφή και αντιστήριξη σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού (Β’ Φάση).
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής έως και το 11ο επίπεδο, η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος στο 4ο, 8ο και 10ο επίπεδο και η κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων του 4ου επίπεδου του κυρίως κτηρίου του Σταθμού.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τις οδεύσεις δικτύων οπτικών ινών ΟΤΕ, παρόχων και ΔΕΗ, στη βόρεια πλευρά. Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ολοκληρώθηκε η κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας και ασφαλτικών, η κατασκευή προσωρινού τοιχίου περίφραξης ΟΛΠ και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ΟΛΠ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση της εργοταξιακής κατάληψης / περίφραξης, την κατασκευή πεζοδρομίων και νησίδων, την τοποθέτηση κυκλοφοριακών πινακίδων και την κατασκευή τοιχίου κυκλοφοριακής παράκαμψης.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και εγκατάσταση του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) 3ο ταμπάνι (+2.00) και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) για το 4ο επίπεδο εκσκαφής στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης και σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κεφαλόδεσμου στο Φρέαρ Δεληγιάννη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή στο Φρέαρ Αερισμού.
  • Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 22%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG