Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Αύγουστος 2014

  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή θεμελιακής γείωσης καθώς και για την εξυγίανση και παραλαβή πυθμένα θεμελίωσης του κυρίως Σταθμού. Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και η απομάκρυνση προϊόντων εκσκαφής (ξεμπάζωμα επιχώματος προσβολής της σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού), η υδατοστεγάνωση πλάκας θεμελίωσης και περιμετρικών τοιχίων, η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως Σταθμού (σκυροδέτηση πλάκας θεμελίωσης από άξονα 8-12) και η εκσκαφή και αντιστήριξη σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού (Α’ Φάση).
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής έως και το 9οεπίπεδο, η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος έως και το 8ο επίπεδο, η κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων έως και το 8ο επίπεδο του κυρίως κτηρίου του Σταθμού και η κατασκευή αγκυρίων βράχου πλήρους πάκτωσης.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες Δικτύων ΕΠΑ, ύδρευσης, ΟΤΕ και παρόχων εντός του χώρου του ΟΛΠ, καθώς επίσης και οι συνδέσεις του αγωγού φυσικού αερίου εγκάρσια της Ακτής Καλλιμασιώτη. Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση στεγάστρων στάσεων, εκδοτηρίου εισιτηρίων και μεταφοράς περιπτέρου στο δυτικό πεζοδρόμιο του νοτίου άκρου της παράκαμψης σε νέα θέση. Επίσης, ολοκληρώθηκε η κατασκευή δικτύων ύδρευσης, η κατασκευή πλακών προστασίας καναλιού ομβρίων και η κατασκευή φρεατίων βανών ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση της εργοταξιακής κατάληψης /περίφραξης, την κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας (βάση, υπόβαση), την κατασκευή προσωρινού τοιχίου περίφραξης ΟΛΠ και την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ΟΛΠ και την προστασία δικτύων ΟΤΕ και ΔΕΗ.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) 1ο ταμπάνι (+10.00) και σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική διερεύνηση αρχαίων πηγαδιών και δεξαμενών, η συντήρηση των αρχαιολογικών ευρημάτων του Έργου και η εκσκαφή και εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) για το 2ο επίπεδο εκσκαφής στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες αποχωμάτωσης του σκάμματος στο Φρέαρ Εξαερισμού, στο πλαίσιο της αρχαιολογικής ανασκαφής.
  • Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απόσπασης των αρχαιολογικών ευρημάτων προς διατήρηση (βοτσαλωτό δάπεδο) και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης στο Φρέαρ Δεληγιάννη.
  • Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 17%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG