Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Μάρτιος 2016

  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μετατόπισης δικτύων ΟΤΕ και Οπτικών Ινών στην οδό Εθν. Αντιστάσεως, οι εργασίες οδοφωτισμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη και το προσκείμενο της Εθν Αντιστάσεως.  Ξεκίνησαν από την ΕΥΔΑΠ και βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ύδρευσης στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της οδού Γρ Λαμπράκη (μεταξύ των οδών Βενιζέλου – Καραολή).
    Ολοκληρώθηκε η αρχαιολογική ανασκαφή στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, στην οδό Γρ. Λαμπράκη. Καθώς αποκαλύφθηκαν, κατά την εκσκαφή του τροχιόδρομου, αρχαιολογικά ευρήματα στην αρχή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως, διενεργείται ευρεία αρχαιολογική ανασκαφή.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής επιδομής, σε συνεχή γραμμική ανάπτυξη, από την γέφυρα Παπανδρέου (μέσω Μ. Ασίας και αναστροφής Λαμπράκη) μέχρι το μέσον της οδού Γρ Λαμπράκη. Ξεκίνησαν χωματουργικές εργασίες κατασκευής τροχιοδρόμου στην οδό Εθν. Αντιστάσεως. Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση σιδηροτροχιών και, ήδη, τοποθετήθηκαν περίπου 200μ στην οδό Μικράς Ασίας (μετά τη γέφυρα Παπανδρέου) και 200μ στην οδό Γρ. Λαμπράκη (γέφυρα – Πύλης), ενώ ετοιμάζονται για τοποθέτηση άλλα 200μ στην οδό Γρ. Λαμπράκη (Πύλης – Βενιζέλου) και 200μ στην οδό Μ. Ασίας (πεζογέφυρα – αναστροφή).
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής των στάσεων της οδού Μικράς Ασίας και της γέφυρας Λαμπράκη. Ξεκίνησαν οι χωματουργικές εργασίες για την κατασκευή της στάσης Ευαγγελίστριας καθώς και εργασίες για την κατασκευή της σύνδεσης της προβλεπόμενης στάσης Καραϊσκάκη με την υπάρχουσα υπόγεια διάβαση. Ολοκληρώθηκε η θεμελίωση της πεζογέφυρας Λαμπράκη και προγραμματίζονται εργασίες ανωδομής της. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες θεμελίωσης των ιστών Catenary στην οδό Μ. Ασίας και, στο προσεχές διάστημα, ολοκληρώνονται και στην οδό Γρ. Λαμπράκη.
  • Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αστικού σχεδιασμού, στο προσκείμενο της οδού Γρ. Λαμπράκη (από γέφυρα Λαμπράκη έως Βενιζέλου), το προσκείμενο πεζοδρόμιο της Εθν. Αντιστάσεως, το απέναντι πεζοδρόμιο της οδού Β. Γεωργίου κ.λπ.  Έχουν εγκατασταθεί 48 συστήματα υπογειοποίησης κάδων απορριμμάτων και προγραμματίζεται η διαδικασία παραλαβής τους και η άμεση έναρξη λειτουργίας τους.
    (η αναφορά σε απέναντι και προσκείμενο σχετίζεται με την χωροθέτηση της κυκλοφορίας του ΤΡΑΜ).
Print Friendly, PDF & Email
WCAG