Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

Αύγουστος 2016

  • Φρέαρ Κομνηνού: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εργοταξιακών εγκαταστάσεων (ανέγερση οικοδομικού γερανού, τοποθέτηση δεξαμενής καθίζησης).
  • Σταθμός ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πλακών όλων των επιπέδων.
    Στο φρέαρ Μ. Αλεξάνδρου, έχει ολοκληρωθεί η εργοταξιακή εγκατάσταση, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και αντιστήριξης.
  • Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μη φέρουσας τοιχοποιίας στο επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων και οι εργασίες επιχρισμάτων τοιχοποιίας στο επίπεδο της πλάκας αποβαθρών. Επίσης, συνεχίζεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως σταθμού (Β΄φάση), με τις εργασίες κατασκευής εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων από το επίπεδο της πλάκας των αποβαθρών έως το επίπεδο της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων μεταξύ των αξόνων B-D και 13-14.
    Στη βόρεια είσοδο, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής μόνιμης επένδυσης τμήματος πλάκας θεμελίωσης του C&c εισόδων στην περιοχή εκατέρωθεν των πασσάλων Π145 – Π150 και Π151-Π156.
  • Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Στο ανοιχτό όρυγμα σταθμού και φρεάτων αερισμού, ολοκληρώθηκε η κατασκευή κεφαλοδέσμου και πασσάλων του κυρίως κτηρίου του σταθμού.
    Στο φρέαρ Μελά, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές τομές και η αποκατάσταση φρέατος.
  • Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή παράκαμψης αγωγού αποχέτευσης Φ630, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή οδηγών τοίχων.
  • Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στον κυρίως σταθμό, στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες σκυροδέτησης πλάκας διακίνησης επιβατών και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ξυλοτύπου πλάκας Η/Μ ορόφου (-1).
    Στο υπόγειο τμήμα του σταθμού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες υδατοστεγάνωσης θόλου και σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση οπλισμών θόλου.
    Στην είσοδο Πλατείας Μπακογιάννη, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή αντιστήριξης για το 3ο επίπεδο.
    Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς ΠΑ.ΠΕΙ, σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή Δ΄φάσης (INVERT), με πρόοδο εκσκαφής 9/140μ.
    Στη σήραγγα ΝΑΤΜ τριπλής τροχιάς προς Δημοτικό Θέατρο, ολοκληρώθηκε η εκσκαφή Γ΄φάσης (BENCH), 63/63μ.
    Στο φρέαρ Δεληγιάννη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το τελικό επίπεδο.
    Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο, σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή διαβάσεων για την παράκαμψη δικτύου ΔΕΗ.
    Η εκσκαφή του συνόλου των σηράγγων έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 59,07%.
Print Friendly, PDF & Email
WCAG