Διαδικτυακή Πύλη - Ελληνικό Μετρό Α.Ε.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. logo espa

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Μετρό της Θεσσαλονίκης συναντώνται Τεχνολογία και Πολιτισμός

  • Αρχική
  • Δελτία Τύπου
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στο Μετρό της Θεσσαλονίκης συναντώνται Τεχνολογία και Πολιτισμός

 

Στο Μετρό της Θεσσαλονίκης συναντώνται Τεχνολογία και Πολιτισμός

Η υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου, ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, η έφορος Αρχαιοτήτων Πόλης Θεσσαλονίκης κυρία Πολυξένη Αδάμ-Βελένη και ο Πρόεδρος της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ κύριος Δημήτρης Κούτρας επισκέφθηκαν σήμερα, για τελευταία φορά πριν την κατάχωση των αρχαιοτήτων, το σταθμό «Βενιζέλου», ο οποίος ξεκίνησε να κατασκευάζεται και πρόκειται να αναδειχθεί στο μοναδικό σταθμό μετρό στον κόσμο που διαθέτει ανοιχτό αρχαιολογικό χώρο εντός του κελύφους του.

Στη συνέχεια παρακολούθησαν τη διάνοιξη της σήραγγας της επέκτασης Καλαμαριάς και την άφιξη στο σταθμό «Αρετσού» του μετροπόντικα (Μηχάνηματος Ολομέτωπης Κοπής ΤΒΜ) «Φρίξος».

Ο πρόεδρος της Ατιικό Μετρό ΑΕ καθηγητήςΓιάννης Α. Μυλόπουλος με αφορμή την επίσκεψη της υπουργού πολιτισμού στα έργα του Μετρό Θεσσαλονίκης έκανε την εξής δήλωση:

«Τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με αφορμή την κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης δεν είναι τίποτε άλλο παρά τεχνικά επιτεύγματα μιας άλλης εποχής. Είναι υποχρέωσή μας σήμερα να τα διαφυλάξουμε και να τα αναδείξουμε όχι μόνο ως πολιτιστική μας κληρονομιά , αλλά και ως συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας στην πορεία για την οικονομική της ανάπτυξη, σε μια συμβολική κίνηση συνύπαρξης Πολιτισμού και Τεχνολογίας».

 

Print Friendly, PDF & Email
WCAG