Πρόοδος έργου

Πρόοδος έργου Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής δίκτυο Μετρό, γίνεται πραγματικότητα. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης εργάζονται καθημερινά περισσότερα από 650 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία έχει αναπτύξει συνολικά 16 εργοταξιακούς χώρους στην πόλη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, με 9,6 χλμ. γραμμής, θα διαθέτει 13 σύγχρονους σταθμούς, 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους και συστήματα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Θα δημιουργηθεί επίσης αμαξοστάσιο στης περιοχή της Πυλαίας, έκτασης 50.000 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενσωματώνοντας στην κατασκευή του τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη.


Print Friendly, PDF & Email

Πρόοδος έργου

Δεκέμβριος 2019

Σταθμός ΝΣΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης εσωτερικού ανελκυστήρα και κατασκευής σκυροδέματος πλήρωσης σηράγγων.

Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Σταθμός & Διακλάδωση): Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής κεντρικής νησίδας στην οδό Μοναστηρίου, στο πλαίσιο της Λ΄ κυκλοφοριακής ρύθμισης.

Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πλάκας οροφής του σταθμού, στο νότιο τμήμα.

Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής αποβάθρας. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή φρεατίου αερισμού/εξόδου κινδύνου καθώς και η κατασκευή βόρειας και νότιας πρόσβασης.

Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ (Σταθμός & Διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής κλίνης τροχιάς σηράγγων.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:

Κτηριακό Συγκρότημα Ι: Σε εξέλιξη βρίσκεται η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων.

Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής εξωτερικής ψευδοροφής.

Σήραγγες ΤΒΜ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή σιδηροδρομικής επιδομής σε τμήμα των σηράγγων του έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων στους σταθμούς Δημοκρατίας, Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο, Ευκλείδης, 25ης Μαρτίου (Σταθμός και Διακλάδωση) και Νέα Ελβετία.

Print Friendly, PDF & Email

Νοέμβριος 2019

Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πλάκας οροφής του σταθμού, στο νότιο τμήμα.

Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πλάκας θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της αποβάθρας, των νοτίων φρεατίων αερισμού καθώς και η εφαρμογή υδατοστεγάνωσης, στη νότια πρόσβαση.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:

Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων, εγκατάστασης ανεμοφράκτη και κατασκευής σκυροδεμάτων ρύσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων στους σταθμούς ΝΣΣ, Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Ανάληψη (Σταθμός και Διακλάδωση), 25ης Μαρτίου (Σταθμός και Διακλάδωση) και Νέα Ελβετία.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση