Πρόοδος έργου

Πρόοδος έργου Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής δίκτυο Μετρό, γίνεται πραγματικότητα. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης εργάζονται καθημερινά περισσότερα από 650 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία έχει αναπτύξει συνολικά 16 εργοταξιακούς χώρους στην πόλη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, με 9,6 χλμ. γραμμής, θα διαθέτει 13 σύγχρονους σταθμούς, 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους και συστήματα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Θα δημιουργηθεί επίσης αμαξοστάσιο στης περιοχή της Πυλαίας, έκτασης 50.000 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενσωματώνοντας στην κατασκευή του τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη.


Print Friendly, PDF & Email

Πρόοδος έργου

Απρίλιος 2020

Σταθμός ΝΣΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του σκυροδέματος πλήρωσης, στην περιοχή επιστάθμου.

Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης δικτύου αποχέτευσης.

Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες απομάκρυνσης των αντηρίδων και τοποθέτησης monorail.

Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού αερίου σηράγγων.

Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης τρίτης γραμμής τροχιάς 1.

Σταθμός ΝΕΑ ΕΛΒΕΤΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης κυλιόμενων κλιμάκων.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:

Κτηριακό Συγκρότημα Ι: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πλακιδίων στο πλυντήριο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση ανελκυστήρων 2.2 και σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση δικτύου ύδρευσης.

Σήραγγες ΤΒΜ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή σιδηροδρομικής επιδομής σε τμήμα των σηράγγων του έργου.

Print Friendly, PDF & Email

Μάρτιος 2020

Σταθμός ΝΣΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου αποχέτευσης, στο επίπεδο -2 καθώς και οι εργασίες κατασκευής της αποβάθρας του Επίσταθμου.

Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης πυράντοχων αεραγωγών του συστήματος αερισμού σηράγγων και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος αυτόματης κατάσβεσης.

Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την απομάκρυνση των αντηρίδων.

Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των συνδέσεων του σταθμού με τις σήραγγες. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τοιχίων και οροφής του νοτιοδυτικού φρεατίου καθώς και οι εργασίες στεγάνωσης διαφραγματικών τοίχων.

Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης και συνδέσεων εξοπλισμού αερισμού σηράγγων.

Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ηλεκτρολογικών συνδέσεων κυλιόμενων κλιμάκων.

Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση εξοπλισμού αερισμού σηράγγων και η τοποθέτηση καλωδίων φωτισμού στη σήραγγα τροχιάς 1.

Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ (Σταθμός & Διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης σωλήνων καλωδίων φωτισμού στην αποβάθρα.

Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (Σταθμός & Διακλάδωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης ανελκυστήρων.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:

Κτηριακό Συγκρότημα Ι: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πλακιδίων στο πλυντήριο, εγκατάστασης ρολών, στις στάθμες +52 και +58 καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης καλωδίων σηματοδότησης και δικτύου κλιματισμού.

Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής γυψοσανίδων, εγκατάστασης δικτύου πυρόσβεσης, κλιματισμού, σχαρών καλωδίων, αντικεραυνικής προστασίας και εγκατάστασης ανελκυστήρων.

Σήραγγες ΤΒΜ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή σιδηροδρομικής επιδομής σε τμήμα των σηράγγων του έργου.

 

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση