Πρόοδος έργου

Πρόοδος έργου Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής δίκτυο Μετρό, γίνεται πραγματικότητα. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης εργάζονται καθημερινά περισσότερα από 650 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία έχει αναπτύξει συνολικά 16 εργοταξιακούς χώρους στην πόλη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, με 9,6 χλμ. γραμμής, θα διαθέτει 13 σύγχρονους σταθμούς, 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους και συστήματα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Θα δημιουργηθεί επίσης αμαξοστάσιο στης περιοχή της Πυλαίας, έκτασης 50.000 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενσωματώνοντας στην κατασκευή του τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη.


Print Friendly, PDF & Email

Πρόοδος έργου

Σεπτέμβριος 2019

Σταθμός ΝΣΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης δικτύου πυρανίχνευσης καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης ανελκυστήρων.

Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της κεντρικής νησίδας της οδού Μοναστηρίου.

Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής των μικροπασσάλων της θεμελίωσης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή μόνιμης επένδυσης της βόρειας πρόσβασης, η εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη της νότιας πρόσβασης καθώς και η κατασκευή εσωτερικών τοιχίων οπλισμένου σκυροδέματος.

Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης αεραγωγών αποβάθρας, τοποθέτησης ηχοαπορροφητικής επένδυσης στα φρεάτια αερισμού και εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης.

Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρανίχνευσης και αεραγωγών αποβάθρας.

Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης ηχοαπορροφητικής επένδυσης στους τεχνικούς χώρους.

ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:
Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης επικάλυψης στέγης στο τμήμα V και εγκατάστασης δικτύου κλιματισμού.

Σήραγγες ΤΒΜ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συναρμολόγησης της σιδηροδρομικής επιδομής στις σήραγγες του τμήματος του έργου από τον σταθμό «ΑΝΑΛΗΨΗ» μέχρι το Αμαξοστάσιο.

Print Friendly, PDF & Email

Αύγουστος 2019

Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή πλάκας οροφής του σταθμού στο βόρειο τμήμα.
Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απόσπασης της υπόκαυστης κατασκευής στη νότια πρόσβαση. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή μικροπασσάλων θεμελίωσης.
ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:
Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικών δαπέδων αποβαθρών καθώς και οι εργασίες εγκατάστασης εξοπλισμού ισχύος έλξης και σηματοδότησης.
Σήραγγες ΤΒΜ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες διανομής σιδηροτροχιών, τοποθέτησης στρωτήρων και κατασκευής της πλωτής πλάκας τροχιάς 1 σε τμήμα των σηράγγων του έργου.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων στους σταθμούς ΝΣΣ, Δημοκρατίας, Σιντριβάνι/Έκθεση, Πανεπιστήμιο, Παπάφη, Ευκλείδης, Φλέμινγκ, Ανάληψη (Σταθμός και Διακλάδωση) και Νέα Ελβετία.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση