Πρόοδος έργου

Πρόοδος έργου Θεσσαλονίκης

Το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο της Θεσσαλονίκης, ένα σύγχρονο και υψηλής αισθητικής δίκτυο Μετρό, γίνεται πραγματικότητα. Για το μετρό της Θεσσαλονίκης εργάζονται καθημερινά περισσότερα από 650 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ η ανάδοχος κοινοπραξία έχει αναπτύξει συνολικά 16 εργοταξιακούς χώρους στην πόλη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, με 9,6 χλμ. γραμμής, θα διαθέτει 13 σύγχρονους σταθμούς, 18 υπέρ-αυτόματους συρμούς τελευταίας τεχνολογίας, πλήρως κλιματιζόμενους και συστήματα αυτόματων θυρών επί των αποβάθρων κάθε σταθμού για καλύτερη εξυπηρέτηση και μέγιστη ασφάλεια του επιβατικού κοινού. Θα δημιουργηθεί επίσης αμαξοστάσιο στης περιοχή της Πυλαίας, έκτασης 50.000 τμ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενσωματώνοντας στην κατασκευή του τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα σε συνδυασμό με τις πιο απαιτητικές προδιαγραφές ποιότητας και λειτουργικότητας, το Μετρό της Θεσσαλονίκης αναμφισβήτητα θα αποτελέσει το πιο σύγχρονο Μετρό στην Ευρώπη.


Print Friendly, PDF & Email

Πρόοδος έργου

Μάρτιος 2019

Σταθμός ΝΕΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εφαρμογής χρωματισμών.
Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πλάκας επιπέδου -1 καθώς και οι εργασίες εκσκαφής επιπέδου -2. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή πλάκας επιπέδου -2.
Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ/ΕΚΘΕΣΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επένδυσης τοίχων με πλάκες γρανίτη στη νότια πρόσβαση.
Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εγκατάστασης εσωτερικού ανελκυστήρα και Η/Μ εγκαταστάσεις.
Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες μεταλλικών επενδύσεων τοίχων, κατασκευής ψευδοροφών και εγκαταστάσεων Η/Μ.
Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών επενδύσεων και κατασκευής ψευδοροφών.
Σταθμός ΦΛΕΜΙΓΚ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση μεταλλικών δοκών στήριξης αποβαθρών, η βαφή μεταλλικών θυρών. Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκονται οι Η/Μ εγκαταστάσεις.
Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ (Σταθμός & Διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εφαρμογής χρωματισμών, εγκατάστασης θυρών καθώς και οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων.
Σταθμός Ν. ΕΛΒΕΤΙΑ (σταθμός & διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης επιφάνειας καθώς και οι Η/Μ εγκαταστάσεις.
ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:
Κτηριακό Συγκρότημα Ι : Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής επιχρισμάτων στα στηθαία του δώματος και οι Η/Μ εγκαταστάσεις.
Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή φεγγιτών και ειδικών τεμαχίων μεταλλικής στέγης, η τοποθέτηση ειδικών τεμαχίων στη στέγη της πεζογέφυρας και η εφαρμογή χρωματισμών εξωτερικών τοιχίων. Επίσης, βρίσκονται σε εξέλιξη οι Η/Μ εγκαταστάσεις και η σιδηροδρομική επιδομή.

Print Friendly, PDF & Email

Φεβρουάριος 2019

Σταθμός ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (Σταθμός & Διακλάδωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής βιομηχανικών δαπέδων.
Σταθμός ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής δοκού πλάκας οροφής.
Σταθμός ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ: Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η κατασκευή πλάκας επιπέδου -1 και σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αρχαιολογικής ανασκαφής στο νοτιοανατολικό φρέαρ αερισμού.
Σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ/ΕΚΘΕΣΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής ηχοαπορροφητικής επένδυσης στα φρέατα αερισμού και εγκατάστασης μεταλλικών φορέων θυρών αποβαθρών.
Σταθμός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επένδυσης με πλάκες γρανίτη.
Σταθμός ΠΑΠΑΦΗ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ηχοαπορροφητικής επένδυσης στα φρέατα αερισμού. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βαφής θυρών, εγκατάστασης μεταλλικών φορέων θυρών αποβαθρών, αποκατάστασης επιφάνειας επιπέδου οδού, καθώς και οι εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Σταθμός ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες βαφής θυρών, εγκατάστασης μεταλλικών φορέων θυρών αποβαθρών, αποκατάστασης επιφάνειας επιπέδου οδού, καθώς και οι εργασίες ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.
Σταθμός ΦΛΕΜΙΓΚ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εγκατάσταση μεταλλικών φορέων θυρών αποβαθρών και η επένδυση ανοιγμάτων με γυψοσανίδα. Σε εξέλιξη, επίσης, βρίσκονται οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων.
Σταθμός ΑΝΑΛΗΨΗ (Σταθμός & Διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες Η/Μ εγκαταστάσεων.
Σταθμός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ (Σταθμός & Διακλάδωση): Ολοκληρώθηκε η κατασκευή βιομηχανικών δαπέδων στην αποβάθρα.
Σταθμός ΒΟΥΛΓΑΡΗ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή χρωματισμών.
ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ:
Κτηριακό Συγκρότημα Ι : Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων και επενδύσεων στη νότια όψη.
Κτηριακό Συγκρότημα ΙΙ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή φεγγιτών μεταλλικής στέγης.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση