Επέκταση προς Καλαμαριά

Επέκταση προς Καλαμαριά

Το έργο της Επέκτασης προς Καλαμαριά, το οποίο ήδη βρίσκεται σε προχωρημένη φάση κατασκευής, περιλαμβάνει 5 νέους Σταθμούς (Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα) με μήκος υπόγειας γραμμής 4,78 χλμ.

Με την ολοκλήρωση της Επέκτασης προς Καλαμαριά, αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά 63.000 επιβάτες, να κυκλοφορούν καθημερινά περίπου 12.000 ΙΧ οχήματα λιγότερα, επιφέροντας αντίστοιχα μείωση των ρύπων CO2 κατά 43 τόνους ημερησίως, ενώ η απόσταση από το Σταθμό της Μίκρας μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καλύπτεται σε μόλις 15 λεπτά.

Το έργο αυτό πρόκειται ν’αναβαθμίσει συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά το Δήμο Καλαμαριάς, βελτιώνοντας αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.


Print Friendly, PDF & Email

Πρόοδος έργου

Ιούνιος 2021

  • Σταθμός ΝΟΜΑΡΧΙΑ (Σταθμός & Διασταύρωση): Στη διασταύρωση, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες σκυροδέτησης ενδιάμεσης πλάκας για το κλείσιμο του ανοίγματος.
  • Σταθμός ΑΡΕΤΣΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης επιφανείας.
  • Σταθμός ΜΙΚΡΑ (Σταθμός & Διασταυρώσεις): Στην περιοχή της 2ης διασταύρωσης, σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποκατάστασης επιφάνειας καθώς και εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΜΗ

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης, στην περιοχή του Επιστάθμου καθώς και εργασίες καλωδίωσης του συστήματος φωτισμού, στο μεσοδιάστημα 4, τροχιά 1.

Print Friendly, PDF & Email

Μάιος 2021

  • Σταθμός ΝΟΜΑΡΧΙΑ (Σταθμός & Διασταύρωση): Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες επενδύσεων ινοτσιμεντοσανίδων κεντρικού κλιμακοστασίου καθώς και εργασίες εγκατάστασης πυρόσβεσης και δικτύων συστήματος HVAC.
  • Σταθμός ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, τοποθέτησης μεταλλικών κουφωμάτων και υαλοστασίων καταστημάτων και αιθρίου, καθώς και εργασίες επενδύσεων ινοτσιμεντοσανίδων κεντρικού κλιμακοστασίου.
  • Σταθμός ΑΡΕΤΣΟΥ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης αερισμού σηράγγων.
  • Σταθμός ΜΙΚΡΑ (Σταθμός & Διασταυρώσεις): Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες αποχέτευσης και πυρόσβεσης.

ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΜΗ: Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες εγκατάστασης του συστήματος πυρόσβεσης στο μεσοδιάστημα 3, τροχιά 1&2, καθώς και εργασίες τοποθέτησης ηλεκτρολογικών σχαρών, στα μεσοδιαστήματα 2,3, και 4, τροχιά 1.

Print Friendly, PDF & Email
Scroll Up
Μεγέθυνση / Σμίκρυνση