logo gr
logo en
Διαδικτυακή Πύλη - Αττικό Μετρό Α.Ε.
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε
ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.ΕΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε

Πρόσθετες Αρμοδιότητες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε.

iso

Η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία που διαθέτει η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. για την παραγωγή μεγάλων έργων συγκοινωνιακών υποδομών, με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση (Αρθρο 145, Ν.4070/ 10.4.2012) ενέταξε στους σκοπούς και στις αρμοδιότητες της εταιρείας:

α. την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων, αναπλάσεων δημοσίων χώρων, πεζοδρομήσεων ή άλλων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην ευρύτερη περιοχή των έργων αρμοδιότητας της εταιρείας, δηλαδή στο πλαίσιο των έργων Μετρό και Τραμ.
β. την εκπόνηση για λογαριασμό τρίτων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αντί αμοιβής, μελέτες μεταφορών, μελέτες συγκοινωνιακών έργων, οποιουδήποτε τύπου και σταδίου, μελέτες οργάνωσης και διαχείρισης, ερευνητικά προγράμματα, καθώς και να παρέχει υπηρεσίες υποστήριξης και διαχείρισης αντίστοιχων έργων σε τρίτους.

Με την πρώτη ρύθμιση επιλύεται ένα σημαντικό θέμα που αφορά στις τοπικές κοινωνίες και τους δήμους στην περιοχή των οποίων κατασκευάζονται έργα Μετρό ή Τραμ, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει συχνά η ανάγκη υλοποίησης συνοδευτικών έργων, που είτε βελτιώνουν την προσβασιμότητα στους σταθμούς, είτε παρέχουν περιβαλλοντική προστασία στις περιοχές γύρω από τους σταθμούς, όπου λόγω της αυξημένης κινητικότητας και πρόσβασης οχημάτων στους σταθμούς κυρίως του Μετρό, παρατηρούνται συχνά κυκλοφοριακά προβλήματα ή ανεξέλεγκτες σταθμεύσεις στο τοπικό οδικό δίκτυο. Με τη ρύθμιση λοιπόν αυτή δίνεται στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ η δυνατότητα πραγματοποίησης παρόμοιων έργων βελτίωσης των συνθηκών προσβασιμότητας, καθώς και ανάπλασης – περιβαλλοντικής προστασίας στην ευρύτερη περιοχή των έργων.

Εξάλλου με τη ρύθμιση αυτή δίνεται επίσης η δυνατότητα στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ να προωθήσει την υλοποίηση του έργου ανάπλασης της οδού Πανεπιστημίου και γενικότερα του κέντρου της Αθήνας σε συνδυασμό με την επέκταση του Τραμ από το Σύνταγμα μέχρι τα Α. Πατήσια (πλ. Αιγύπτου ως πρώτη φάση).

Με τη δεύτερη ρύθμιση αναγνωρίζεται η εμπειρία και η τεχνική ικανότητα του στελεχιακού δυναμικού της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ στη μελέτη και διαχείριση της κατασκευής (project management) σύνθετων και εξειδικευμένων έργων, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παροχής αντίστοιχων τεχνικών υπηρεσιών προς τρίτους. Σημειωτέον ότι με τη νομοθετική αυτή ρύθμιση οι ανωτέρω υπηρεσίες παρέχονται έναντι αμοιβής, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, αποκομίζοντας έτσι έσοδα για την εταιρεία.

My-TRAC. Download the My-TRAC app, travel, and win prizes!

 

Συμμετοχή στη δοκιμή MyTRAC

Κατεβάστε την εφαρμογή MyTRAC, ταξιδέψτε και κερδίστε δώρα!

Η μετακίνηση από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β δεν είναι πάντα εύκολη. Με τόσες πολλές εναλλακτικές δημοσίων συγκοινωνιών και νέων υπηρεσιών κινητικότητας, το να βρεις το βέλτιστο τρόπο να μετακινηθείς μπορεί είναι αρκετά δύσκολο. Τώρα, με την εφαρμογή My-TRAC δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για αυτό! Με αυτήν τη νέα εφαρμογή για κινητές συσκευές, θα έχετε πάντα έναν «συνταξιδιώτη» στην τσέπη σας που θα σας λέει ποια διαδρομή να ακολουθήσετε.

Είστε τακτικός ή περιστασιακός χρήστης των μέσων μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα; Αναζητούμε μετακινούμενους που θέλουν να δοκιμάσουν την εφαρμογή My-TRAC! Συμμετέχοντας στη δοκιμή, κερδίζετε κάρτες μετακίνησης αξίας 30 ευρώ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή My-TRAC και να τη χρησιμοποιήσετε ενώ μετακινήστε. Απλό, σωστά;

 

Κατά το διάστημα 22/9/2020 – 31/10/2020, η εφαρμογή My-TRAC θα δοκιμαστεί στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, πραγματικοί ταξιδιώτες θα χρησιμοποιούν το My-TRAC κατά τη διάρκεια των μετακινήσεών τους και θα παρέχουν σχόλια. Πόσο εύκολη είναι η εφαρμογή στη χρήση της; Η εφαρμογή τους οδηγεί πιο γρήγορα στον προορισμό τους; Συλλέγοντας αυτά τα σχόλια, το My-TRAC θέλει να δει πώς μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία μετακίνησης για τους μετακινούμενους στην Αθήνα.

Συμμετέχοντας στη δοκιμή, θα συγκεντρώσετε πόντους και θα κερδίσετε κάρτες διαδρομών αξίας 30 ευρώ για τις μετακινήσεις σας στην πόλη!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.my-trac.eu.

Το έργο MyTRAC έλαβε χρηματοδότηση από το Shift2Rail στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας «Ορίζοντας 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης αρ. 777640.

 

Η 2η πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής MyTRAC ξεκίνησε!

Η ομάδα του έργου My-TRAC ανακοινώνει με χαρά ότι η 2η πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής έχει ξεκινήσει!

Σχεδόν ένα χρόνο μετά την πρώτη πιλοτική δοκιμή και αξιολόγηση της εφαρμογής, η ομάδα My-TRACέχει αναπτύξει μια νέα έκδοσή της. Όπως ακριβώς και στην πρώτη πιλοτική δοκιμή, η εφαρμογή θα δοκιμαστεί από μετακινούμενους στην Ισπανία, Πορτογαλία, Ολλανδία και Ελλάδα στις επόμενες εβδομάδες.

Η εφαρμογή My-TRAC έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Χρησιμεύει ως «συνταξιδιώτης»: παρέχει απρόσκοπτη εμπειρία στις μετακινήσεις από πόρτα σε πόρτα, προτείνονταςδιαθέσιμες εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης.
  • Δημιουργεί μια πλατφόρμα δεδομένων χρηστών: παρέχει δεδομένα για τις μετακινήσεις των χρηστών της εφαρμογής στους φορείς δημοσίων μεταφορών και θα επιτρέπει τη σύνδεση με άλλες υπηρεσίες όπως κρατήσεις και έκδοση εισιτηρίων.
  • Υπηρεσίες πλοήγησης: βοηθά στην καθοδήγηση των επιβατών από ένα σημείο Α σε ένα σημείο Β με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη μετακίνηση τόσο σε μικρή κλίμακα (π.χ. χρήση της εξόδου Χ σε ένα σταθμό Ψ) όσο και σε μεγαλύτερη κλίμακα (π.χ. ο χώρος στάθμευσης Ζ έχει περισσότερες θέσεις).
  • Υπηρεσία κοινωνικής αγοράς (socialmarket): προωθεί την επικοινωνία των παρόχων υπηρεσιών με τους επιβάτες κατά τη διάρκεια της μετακίνησης, προσφέροντας επιπλέον προϊόντα και υπηρεσίες όπως έκπτωση στις μεταφορές, δραστηριότητες ψυχαγωγίας και πρόσβαση στο διαδίκτυο (wi-fi).
  • Προηγμένη διεπαφή ανθρώπου-μηχανής (human-machineinterface):η εφαρμογή διαθέτει την πλέον κατάλληλη διεπαφή προσαρμοσμένη στο προφίλ του κάθε χρήστη, στις προτιμήσεις του και στις δικές του ανάγκεςπροσβασιμότητας
  • Διεπαφή με τον παγκόσμιο ιστό για τους φορείς μεταφορών: συλλέγει δεδομένα για το ιστορικό των μετακινήσεων των επιβατών ώστε να βελτιωθούν και να προσαρμοστούν οι υπηρεσίες στις ατομικές ανάγκες και προτιμήσεις κάθε μετακινούμενου

‘Όπως ακριβώς και στην πρώτη πιλοτική δοκιμή της εφαρμογής, πραγματικοί ταξιδιώτες χρησιμοποιούν την εφαρμογή, συσσωρεύοντας πόντους με τους οποίους μπορούν να κερδίσουν κάρτες μετακινήσεωναξίας 30 ευρώ.

Η εφαρμογή My-TRACείναι διαθέσιμη για εγκατάσταση στο PlayStore (μόνο για Android 5.0 και νεότερα).

Print Friendly, PDF & Email
WCAG

Δομοστατική Καταγραφή Κτηρίων

για τη Νέα Γραμμή 4A